به گزارش مشرق، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در نشست وزرای امور خارجه سازمان پیمان امنیت جمعی در قزاقستان از تقویت مواضع سازمان افراطی و تروریستی داعش در مناطق شمالی افغانستان ابراز نگرانی کرد.
وزیر خارجه روسیه افزود: تمام وزرا در این نشست در خصوص ضرورت تثبیت وضعیت در افغانستان و ورود داعش به این کشور از جمله از سوریه و عراق ابراز نگرانی کردند.
وی در ادامه گفت: ایجاد جای پای و تقویت مواضع توسط این سازمان تروریستی در مناطق شمالی افغانستان در همسایگی با منطقه مسئولیت پیمان امنیت جمعی باعث نگرانی جدی کشورهای عضو شده است.
لاوروف تصریح کرد: تمام کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی در تقویت مرز تاجیکستان با افغانستان به «دوشنبه» کمک های لازم را ارائه خواهند کرد.
بیشتر بخوانید:
چرا بازگشت روسیه به «گروه ۷» مطرح شد؟
وی گفت: تمام اقدامات پیش بینی شده در حوزه دفاعی، خدمات ویژه، وزارت کشور، مرزبانان از جمله برگزاری عملیات ضد قاچاق مواد مخدر ادامه خواهد یافت و توافقات مربوطه در این خصوص پا برجا می مانند.
وزیر امور خارجه روسیه همچنین خاطرنشان کرد: مسکو فعالیت در زمینه جلب «طالبان» برای انجام مذاکرات مستقیم با «کابل» را ادامه خواهد داد اما فعلا چنین گفتوگویی صورت نگرفته است.
طبق گفته لاوروف، رؤسای نهادهای دیپلماتیک کشورهای پیمان امنیت جمعی از درخواست رئیس جمهور افغانستان برای گفتوگوی مستقیم با طالبان حمایت کردند.
سازمان پیمان امنیت جمعی در سال 1992 و با مشارکت کشورهای ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان، ازبکستان، جمهوری آذربایجان و گرجستان تشکیل شد.
این کشورها در سال 2002 تصمیم گرفتند، این سازمان را به یک ائتلاف نظامی تبدیل کنند. بعدها کشورهای گرجستان، آذربایجان و ازبکستان از آن جدا شدند. این سازمان در دوم دسامبر 2004 به عنوان عضو ناظر در مجمع عمومی سازمان ملل متحد پذیرفته شد.
اهداف تشکیل این سازمان، محدود کردن زمینه گسترش ناتو و نفوذ آمریکا در حوزه کشورهای همسایه است که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و کاهش توان سیاسی، اقتصادی و نظامی فدراسیون روسیه به منظور متحد نگهداشتن کشورهای عضو اتحاد و بالا بردن ظرفیتهای نظامی و سیاسی آنها ایجاد شده است.